2010. szeptember 13., hétfő

6. nap

2010.09.09-csütörtök.

Lustálkodás egész délelőtt. Nagyon fáradtnak éreztük magunkat, sok volt az 5 napos menetelés.

Délutánra éltre keltünk és elmentünk Kritsába. Itt minden változatlan volt.Ide minden krétai utunkkor ellátogattunk. Nagyon kedves, hangulatos falucska, a domb oldalon, Ag. Nikolaustól délre. A szövés, hímzés őshazájának nevezik. Az asszonyok a boltjuk előtt üldögélnek és horgolgatnak. Elvittem az általam hímzett kis mezőkövesdi terítőt megmutatni. Rögtön behívott a boltba egy utcán hímző asszony, nagyon tetszett neki. Ha otthagyom, akkor 10 euróért még ad 3 terítőt, de ezek gépi hímzések voltak, így nem állt az üzlet. Nagyon szép, igényes bőr és horgolt dolgokat is kínáltak.

Kedves kis sikátor, mindig lehet új dolgokat találni. Aztán szőlő lugas beépítve az erkélybe, majd egy ivókút a törött cserépben bazsalikom. Azt megfigyeltem, hogy nagyon szeretik a virágokat mindenhol és mindenbe ültetnek valamit. Még üres olíva olajos kannában is láttunk virágot.

Kilátás a parkolóból, ami természetesen a domb oldalon van, hátul az Oros hegység a kék folt a Mirabello öböl.

Hazaérés után ismét nekimentünk a tengernek, nagyon jólesett a hűs víz.

Összevetettük az utazási iroda által ajánlott utak árát és az autóbérlés+benzin összegét, szinte a fele a mi javunkra. Ráadásul oda és akkor megyünk amikor kedvünk tartja.

Estefelé pedig bementünk a városba vacsorázni. Finom tészta ételt ettem. Paradicsomos szószban sok tengeri herkentyűvel. Első eset volt, hogy kaptunk vacsora utáni kupica pálinkát. Úgy látszik legalább 3x kell egy helyen vacsorázni, hogy ezt kiérdemeljük.

Virágok és pálmák mindenfelé a városban.

Utolsó képen kilátás az étterem teraszáról a szállásunk felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése